image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜFEST’22

Üniversitemizin BARÜFEST’22 kapsamında gerçekleştirdiği bilim, kültür, sanat ve spor etkinliklerine binlerce öğrenci, mezun ve üniversite adayı öğrenci katıldı.


Bartın Üniversitesi (BARÜ) dolu dolu bir haftayı daha geride bıraktı. Üniversitemizin Bartın Çalışma ve İş Kurumu iş birliğinde düzenlediği “8. Kariyer ve İstihdam Günleri” etkinliğinde yüzlerce öğrenci ve mezun, alanında yetkin konuklarla bir araya geldi. Açılış töreniyle başlayan etkinlikte 8 farklı oturumda 11 ayrı söyleşi gerçekleştirildi ve sektör temsilcileri öğrenci ve mezunlarla bir araya geldi.

8. Kariyer ve İstihdam Günleri ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayınız...


“Başarı Yolcuğu” seminerine yoğun ilgi

BARÜFEST'22 kapsamında Kutlubey Yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinliklerde İletişim Uzmanı Öğr. Gör. İsmail Yolcu, 4 farklı ilden öğrencilerle “Başarı Yolcuğu” semineriyle bir araya geldi. Bartın, Zonguldak, Bolu ve Karabük’ten gelen lise öğrencileriyle bir araya gelen Yolcu, başarı ve motivasyon konusunda öğrencilere bilgiler verdi. Üniversite sınavlarına hazırlanma, üniversite tercihi ve meslek seçimi noktalarında önerilerde bulun Yolcu, eğitimin önemi, doğru tercih ve başarılı bir kariyer konuları üzerinde durdu.

Başarı Yolculuğu semineriyle ilgili daha fazla fotoğrafa ulaşmak için tıklayınız...


“Öğrencilerimiz her zaman odak noktamız oldu”

BARÜFEST’22 açılış töreni Eğitim-İİBF Konferans Salonunda düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını yapan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Tribünde Değil Odağında Ol” anlayışıyla gerçekleştirilen etkinliklerin önemine değindi.

Rektör Uzun, “Öğrencilerimiz bizim her zaman odak noktamız olmuştur. Onların ilgi alanlarına göre hareket etmek, onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak bizim en temel hareket noktamızdır. Çünkü biliyoruz ki geleceğimizi inşa edecek olan da ihya edecek olan da gençlerimizdir. Bilimden sanata, spordan müziğe kadar birçok etkinliğin yer aldığı şenliklerimizde tüm bileşenlerimizin eğlenerek öğreneceklerine yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Türk Sanat Müziği Konseri büyük alkış aldı

Açılış töreninde Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şef Sezen Öztaş yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korusu sahneye çıktı. “Göze mi Geldim, Sen mi Unuttun”, “Özlediğim Şarkısın”  ve “Nazende Sevgilim” başta olmak üzere sevilen parçaların seslendirildiği konser müzikseverlerin büyük beğenisini topladı. Türk Sanat Müziği Konserine katılanlar yaklaşık bir buçuk saat süren dinletinin ardından, sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.  

Türk Sanat Müziği Konseri ile ilgili daha fazla fotoğrafa ulaşmak için tıklayınız...


I. Uluslararası Gelenekten Geleceğe Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu

Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “I. Uluslararası Gelenekten Geleceğe Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu” 16 farklı oturumda 7 farklı ülkeden alanında yetkin 63 katılımcının konuşmalarıyla tamamlandı.

Üniversitemiz, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümlerinin iş birliğinde düzenlenen etkinliğe, Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Özbekistan, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Bulgaristan ve Sırbistan’dan konuşmacılar katıldı.


Sempozyumla ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayınız...


Girişimcilik, İnovasyon ve KOSGEB Destekleri 

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) gerçekleştirilen konferansta KOSGEB destekleri hakkında bilgiler verilerek, girişimcilerin ilham veren başarı öyküleri dinlendi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) İktisadi Düşünce Kulübü ile KOSGEB iş birliğinde “Girişimcilik, İnovasyon ve KOSGEB Destekleri” adlı konferans gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bartın Vali Vekili Haluk Nuri Ballı, Bartın’a her anlamda katkı sağlayan Üniversitemizden övgüyle bahsederek, düzenlenen etkinliğin önemine vurgu yaptı.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise konuşmasında girişimcilik, inovasyon ve dijitalleşme konusunu aktardı.

KOSGEB Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci ise KOSGEB desteklerinden bahsederek KOBİ’lerin önemi ve neden desteklenmesi gerektiği konusuna değindi.

Açılış konuşmalarının ardından konuşan KOSGEB Bartın Müdürü Gökhan Akdağoğlu, KOSGEB hakkında bilgiler vererek Bartın’da yapılan çalışmaları aktardı. Konferansta, Girişimci Esmanur Yılmaz ve Ali Kütükbaş öğrencilerle başarı öykülerini ve girişimcilik deneyimlerini paylaştı.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayınız...


Bilim, girişimcilik ve metaverse konularında söyleşiler düzenlendi

Şenlikler kapsamında düzenlenen söyleşilerde alanında yetkin konuklar tarafından farklı konularda bilgiler verildi. Kutlubey Yerleşkesindeki farklı salonlarda gerçekleştirilen söyleşilerin ilkinde Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden Doktor Öğretim Üyesi Sayın Ümit Tayfun “Girişimde Kaybederken Kazanmak” başlıklı konuşmasını yaptı.

Stanford Üniversitesinden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği ve dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı liste BARÜ’den yer alan 6 akademisyenden Prof. Dr. Sayın Osman Gençel ile Dr. Öğr. Üyesi Sayın Parham Taslimi ise “Bilim Dünyasında Başarılı Olmak” adlı söyleşide yer aldı.

Dijital Çağ’ın yeni trendi olan NFT dünyasına Türkiye’den kurumsal anlamda giren ilk üniversite olan BARÜ’de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Onur Usalan ise dijital sanat galerisi çalışmalarından da bahsettiği ““Blockchain, Web 3.0 ve İş Fırsatları” başlıklı konuşmasını yaptı. 

Söyleşilerle ilgili daha fazla fotoğrafa ulaşmak için tıklayınız...


Resimler, fotoğraflar, heykeller, projeler…

BARÜFEST kapsamında dolu dolu geçen etkinliklerde 4 ayrı resim ve fotoğraf sergisi açıldı. Eğitim-İİBF Binası fuaye alanında düzenlenen “Arayış”, “Memleketimden Ekoloji Manzaraları”, “Anın Sosyolojisi” ve “Öğrenci Çalışmaları” adlı sergilerde onlarca eser sanat severlerle buluştu.

Ayrıca Fen Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan 49 ayrı proje de posterleriyle sergi alanında yer aldı. Farklı alanlarda oluşturulan projelerden dereceye girenlere ödüller verildi. Bilim sergisini ziyaret edenlere öğrenciler tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Düzenlenen sergilerle ilgili daha fazla fotoğrafa ulaşmak için tıklayınız...


Tiyatrolar, sinemalar, sergiler, ilginç deneyler, oyunlar…

İki gün boyunca kampüsü dolduran öğrenciler onlarca etkinliğe katıldılar. Gölet alanında kurulan stantlarda öğrenci toplulukları yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek yeni ekip arkadaşları buldular. Elektrikli otomobil, insansız hava aracı, insansız su altı aracı, roket çalışmalarının da sergilendiği şenlik alanında, sosyal sorumluluk projeleri anlatıldı. Öğrenci topluluklarıyla birlikte farklı birimlerden öğrenciler ve akademisyenlerin de yer aldığı alanda workshop, ilginç deneyler, sağlık için egzersiz, zumba dans gösterimi gibi çok sayıda etkinlik yapıldı.

Öğrencilerin sahnelediği “Sokrates Hapisten Neden Kaçmadı?” ve “Dr. Hicabi Mülakatlı ve Liyakatlı” izleyicilerin büyük beğenisini topladı. “Bartın in Shakesperean Art” sinema gösterimine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Açık hava sinema gösteriminde ise yüzlerce öğrenci çimler üzerinde film keyfi yaşadı.  

Etkinliklerle ilgili daha fazla fotoğrafa ulaşmak için tıklayınız...
 

Uluslararası öğrenciler kendi kültürlerden kesitler sundu

BARÜ’de eğitimlerine devam eden 69 farklı ülkeden uluslararası öğrenciler şenlikler boyunca birçok faaliyetle kendi ülkelerini ve kültürlerini tanıttı. Kendilerini Türkiye’nin gönüllü elçileri olarak tanımlayan öğrencilerin şiir ve şarkı dinletileri ile dans gösterileri büyük ilgi gördü. Yöresel kıyafetleriyle şenliklere renk katan öğrenciler aynı zamanda kendi ülkelerine özgü yemekleri ziyaretçilere ikram etti.

Şampiyonlar kupa ve madalyalarını aldı

BARÜFEST’22 kapsamında bir ay boyunca 5 farklı branşta devam eden spor müsabakalarında dereceye girenler düzenlenen törenle ilan edildi. Tenis, ayak tenisi, basketbol, voleybol ve futbol karşılaşmalarında bireysel ya da takım halinde ilk üçe girenlere madalya ve kupaları verildi. 

Spor Şenlikleri ödül töreniyle ilgili daha fazla fotoğrafa ulaşmak için tıklayınız...

 
Binlerce kişi 7 ayrı konserde doyasıya eğlendi

BARÜFEST’22’de büyük beğeni toplayan 7 konser gerçekleştirildi. Bartın Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Grup Hertelden konseriyle başlayan ilk günde Grup Armoni, Tayfur Çalık ve Grup Şat performanslarıyla izleyicileri büyüledi. Yine Bartın Üniversitesi öğrencisi Emre Demirkol’un DJ performansı ise öğrencilere unutulmaz bir gün yaşattı. İkinci günde ise sahneye Bartın Üniversitesi mezunu Sefa Başaran çıktı. Binlerce kişilik kalabalığa DJ performansıyla müzik ziyafeti yaşatan Başaran, sahnesiyle göz doldurdu.

Gerçekleştirilen boya festivali ise “ColorFest” ise renkli görüntülere sahne oldu. Ellerindeki boyalarla birbirlerini boyayan gençler, aynı zamanda müzik eşliğinde dans etti.

BARÜFEST’22 Gripin’in unutulmaz konseriyle son buldu. Konserler sırasında telefonlarının ışıklarıyla görsel bir şölen yaratan öğrenciler, seslendirilen parçalara tek bir ağızdan eşlik ettiler. Konser sonunda BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik tarafından Gripin grubunun solisti Birol Namoğlu’na çiçek takdim edildi.   

Konserlerle ilgili daha fazla fotoğrafa ulaşmak için tıklayınız...




  • Dil ve Kültür Odağında Teknolojik İmkânlar: Lehçediz

  • Vefatının Ellinci Yılında Âşık Veysel’e Vefa

  • 100. Yılında Cumhuriyet'e Genç Bakış

  • 100. Yılında Cumhuriyet'e Genç Bakış

  • Edebiyat Kulübümüz Cumhuriyet Coşkusunu Çocuklarla Yaşadı

  • 2022-2023 Akademik Yılı Kulüp Tanıtım Etkinliği

  • Edebiyat Kulübü BARÜFEST 22'de

  • BARÜFEST’22

  • 12 Mart İstikâl Marşı'nın Kabulü Şiir Dinletisi ve Oratoryo

  • 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği